joi, 3 martie 2011

Resident Evil 5

Resident Evil 5, ultimul din aceasta lunga serie se extinde prin actiune, fiind construit de la inceput pentru a sprijini jocul de cooperare. Desi acesta nu mai poate fi considerat un survival horror, Resident Evil 5 reuseste sa pastreze in mod eficient cel mai important aspect, tensiunea , este ceea te va tine tot timpul incordat, distractia fiind maxima.
La zece ani dupa  distrugerea Racoon City, fostul membru al echipei S.T.A.R.S, Chris Redfield este un agent al B.S.A.A. . Aceasta organizatie paramilitara anti armelor biologice calatoreste in jurul lumii pentru a distruge creatiile Umbrella , care au ajuns in mainile teroristilor dupa prabusirea companiei multinationale farmaceutice.  Chris primeste o informatie ca un dealer de arme cunoscut va face o mare afacere in indepartata natiune din Africa, Kijuju. Ajuns acolo incearca sa invete ce poate din Proiectul Doomsday cunoscut si sub numele de Uroboros. Impreuna cu Sheva Alomar, un agent local B.S.A.A. lupta cu satenii infectati, monstri mutanti oribili.

Mecanica de lupta s-a schimbat deoarece in RE 4 actiunea se desfasoara de la nivelul umarului. Resident Evil 5 este mai lent miscare si impuscaturile luand ceva timp si combinatia fugi si trage fiind ceva mai lenta si nu pe gusturile tuturor. Din fericire aceste mici probleme in cadrul jocului vor fi uitate pentru ca inamicii cu atacurile lor nu vor lasa arma sa se raceasca.
Adaugarea celui de-al doilea caracter face ca Resident Evil 5 sa fie diferit de predecesorul sau. Munca in echipa este necesara pentru a dobora adversarii puternici si sefii lor, deasemenea va trebui sa ai grija de tine pentru a te mentine viu pe parcursul jocului. Mai mult nu au existat schimbari in sistemul de gestionare.O companie competenta Sheva este extrem de buna de exemplu cand foloseste o mitraliera dar tinde sa piarda lupta cand este echipata cu un pistol. A spus, ca ea se simte ca un bagaj suplimentar ce are nevoie de ingrijire. Sheva straluceste cu adevarat atunci cand este cineva la controlul ei.Resident Evil 5 suportă atât split-screen şi co-play op online, prin intermediul Xbox Live şi PlayStation Network, şi explorarea Kijuju cu un prieten foarte îmbunătăţeşte experienţa cat şi divertismentul jocului.

Resident Evil 5 nu este un joc survival horror dar asta nu inseamna ca nu a preluat multe de la acest gen. Tensiunea este principalul element al acesui gen de joc si este transmisa prin setarile sumbre, sentimentele de izolare precum si unghiuri ale camerei si controale.
Avand un partener apar noi tipuri de tensiune, deoarece vei fi fortat sa te bazezi pe sprijinul reciproc, sa gasesti modalitati de a gestiona stocurile in timpul luptei, de a acoperi arii largi si inamicii pot aparea de aproape oriunde.Valuri de inamici ce vor veni cu o frecventa bine aleasa dar intr-un mediu mai luminat ce il va face mai putin infricosator, dar probil le vei face mult mai greu fata deoarece vin in numar foarte mare, sunt mai inteligenti, mai rapizi si mai puternici de cat omologii lor di versiunile anterioare. Luptele cu bosii trebuie facute intr-un ritm excelent pentru canu vei sti la ce sa te astepti dupa colt deci trebuie sa ramai si vigilent.


Resident Evil 5 este unul din jocurile cu cele mai uimitoare din punct de vedere vizual avand o multime de medii meticulos detaliate .In zonele largi vei fi tot timpul in miscare pentru ca vei avea de lucru avand foarte multi dusmani. Personajele Chris si Sheva sunt extrem de bine create si animate, mai ales chipurile lor. Expresia fetei este bine conturata atunci cand personajele vorbesc ele inspirand un excelent realism. Deasemenea fantastica coloana sonora te sustine si te acompaniaza tot jocul, de la sunetele ambientale si pana la melodiile ce insotesc bataliile cu bosii.
Jocul dureaza cam 12 ore el fiind considerabil mai scurt decat predecesorul sau. Odata terminat exista inca destule lucruri pe care poti sa le faci: ceti cauta ecusoane B.S.A.A. raspandite in intreg teritoriul, veti putea face eforturi pentru a obtine scoruri mai bune la diferite nivele si pentru a iesi in evidenta in clasamentele on-line existand trei nivele de dificultate cu al patrule care trebuie castigat.
Resident Evil 5 se bazeaza pe succesul predecesorului  insa cu o drastica orientare doar spre actiune. Avand un partener se introduc noi grade de profunzime in timpul jocului si o tensiune dramatica ceea ce face jocul mult mai interesant. Desi lent acest joc ofera o buna distractie si excitanta aventura in aceasta noua batalie pe scara larga.


 




Cerinte de sistem minime

OS: Windows XP
Procesor: AMD Athlon64 X2/Intel Pentium D series
Memorie: 1 GB
Hard Drive: 8 GB spatiu liber
Video : 256 MB (ATI Radeon HD 2400/NVIDIA GeForce 6800)
Sunet:Compatibila DirectX
DirectX: 9.0c
Tastatura si Mouse
DVD Rom
Cerinte de sistem recomandate

OS: Windows Vista
Procesor: AMD Phenom X4/Intel Core 2 Quad series
Memorie: 2 GB
Hard Drive: 8 GB Spatiu liber
Video: 512 MB (ATI Radeon HD 4800/NVIDIA GeForce 9800)
Sunet:Compatibil DirectX
DirectX: 10
Tastatura si Mouse
DVD Rom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu