Ghotic, jocul celor de la Pirahna Bytes, e o productie neobisnuita care se desfasoara intr-un scenariu mai mult decat ciudat: o inchisoare sigilata cu magie intr-un taram intunecat al fanteziei. Desi producatorul l-a calificat drept RPG, “Ghotic” imbina elemente de RPG, de aventura si de actiune, prin dialoguri si luare de decizie, prin dezvoltarea personajului si puzzleurile pe care trebuie sa le rezolve acesta si, mai ales, prin faptul ca e o poveste cu final deschis. Cea mai interesanta parte a lui “Ghotic” e povestea si modul in care poti interactiona cu mediul inconjurator. Vei intra in pielea unui singur personaj, un anonim care e aruncat in inchisoarea ce serveste si ca exploatare miniera. Desi incepi prin a fi un om obisnuit fara abilitati sau priceperi deosebite, vei sfarsi in a fi un aventurier realizat care va adera la una din cele 3 tabere ale coloniei, nu insa inainte de a da piept cu tot felul de creaturi ce isi doresc sa te guste. Acesti inamici feroce vor transforma lumea din “Ghotic” intr-una asa cum iti doresti si te astepti sa fie o colonie de puscariasi. Odata ce incepi sa explorezi, vei intalni personajele din lumea inchisorii, personaje foarte vorbarete care te vor invata sa te descurci in taramul intunecat al jocului. Misiunile pe care le vei primi se vor constitui din livrari si comisioane si, uneori, din uciderea unor monstri. Inamicii vor veni cate 2 sau 3 pentru a amplifica ostilitatea din lumea in care ai fost aruncat.
Ghotic iti prezinta personajul cu ajutorul unei camere din spatele. Insa, ce nu am inteles, e de ce producatorul a preferat sa-ti puna la dispozitie diferite personaje care sa te ghideze prin lumea imensa, in loc sa iti ofere o harta dupa care sa te orientezi.
Grafica jocului iese in evidenta cu nivelul de detalii si efectele de lumina pe care le intalnesti, tinand cont intotdeauna de ciclul zi-noapte si de cum sunt aruncate umbrele de la focuri, luna si soare. Sunetele te vor incanta cu muzica simfonica si cu efecte specifice zonei in care te afli, de padure sau mlastina, de holuri reci si intunecate, etc.
Personajul tau va obtine experienta indeplinind misiuni sau doborand dusmani iar punctele le poate transforma in abilitati puternice care ii vor folosi in a-si dezvolta priceperea in lupta sau in a-si intari vrajile pe care le poate dezlantui.
Jocul se desfasoara pe o intindere destul de mare, datorita multitudinii de personaje care iti ofera misiuni, insa ramane la alegerea ta daca vrei sa le indeplinesti sau nu si, in afara de aceste obiective principale, vei mai intalni si unele obiective secundare de-a lungul aventurii tale, insa nu te va presa timpul, asa ca ai posibilitatea de a incerca o data, de a-ti vindeca ranile si de a te reangaja in lupta oricand.
Trebuie sa joci Ghotic? Cu siguranta acesta e un joc pe langa care nu trebuie sa treci cu vederea daca iti plac elementele de RPG si dezvoltare a personajului, daca simti nevoia sa traiesti experienta unui joc in care interactionezi cu diferite personaje si care te pune pe calea unei aventuri de neuitat, fara a uita faptul ca vei da piept cu tot felul de adversari feroce, majoritatea urmarind sa iti termine aventura prematur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu